Onderzoekers maken per toeval accu die je in 1 minuut oplaadt!

Op de website van het bekende blad Nature vertellen Amerikaanse wetenschappers dat ze per ongeluk een nieuw soort accu hebben ontdekt die je in 1 minuut volledig kunt opladen!

aluminium-accu-met-lange-levensduur-in-1-minuut-opgeladen

Ander materiaal

De nieuwe accu is naar eigen zeggen gemaakt van aluminium waardoor deze een stuk goedkoper is dan veel hedendaagse accu’s.

Verder heeft de accu een hogere capaciteit, kan deze razendsnel worden opgeladen en is hij over het algemeen veel flexibeler dan bijvoorbeeld lithium-ion accu’s die momenteel heel populair zijn.

Volgens de onderzoekers is het ‘magische’ gedeelte achter de nieuwe accu is de samenwerking tussen de materialen zoals aluminium en grafiet. Beide zijn relatief goedkoop en makkelijk te vergaren.

Eerste stappen zijn gezet

Hoewel de ontdekking puur toeval was, wordt er al een hele tijd onderzoek gedaan naar een vervanging voor de hedendaagse lithium-ion batterijen, aldus de onderzoekers.

De batterijen die door Stanford University zijn ontwikkeld mogen dan wel veel voordelen hebben ten opzichte van huidige accu’s, maar het kan nog een aantal jaren duren voordat we daadwerkelijk met dit soort technologie aan de slag kunnen.

Voordat een dergelijke ontwikkeling  zich een weg weet te banen naar grote industrieën zoals de smartphone en laptop-industrie en zich uiteindelijk bij de consument terecht komt moet er nog een hoop langdurig onderzoek gebeuren naar aspecten zoals veiligheid en impact op het milieu.