Wat te doen met je GoPro footage? 3 creatieve ideeën

Als we het over de GoPro hebben denk je al gauw aan al die prachtige video’s die mensen met het kleine apparaatje weten te maken. Dat komt voornamelijk omdat de GoPro klein en licht is en tegen een flinke stoot kan. Oh ja, hij is ook nog eens waterbestendig en kan Full HD video’s schieten! Kortom, een relatief goedkoop en uiterst handig alternatief voor het huren of kopen van dure videoapparatuur.

Maar wat veel mensen niet weten is dat de nieuwste GoPro’s (3 en hoger) ook nog eens 5-, 7- en 12- megapixel foto’s kunnen maken. Ook is er een ‘burst-modus’ waarmee je 30 foto’s per seconde kunt schieten, het zogenaamde Matrix effect en zelfs een Timelaps functie. Dit alles betekent dat je stiekem prachtige (actie)foto’s kunt maken met de GoPro. Daarom hebben wij hieronder voor jou 4 creatieve ideeën uitgezocht over wat je nog meer kan doen met je GoPro footage!

Timelaps

Een van de beste mogelijkheden van de GoPro is ongetwijfeld de Timelaps functie. Door de instellingen van je GoPro iets wat aan te passen wordt het mogelijk om prachtige Timelaps video’s en zelfs foto’s te maken.

Zo kun je bijvoorbeeld unieke foto’s maken door Timelaps frames achteraf over elkaar heen te plakken met de speciale GoPro software. Het effect wat je dan krijgt is een dynamische foto die lijkt te bewegen.

go pro effecten effecten go pro timelap go pro

Zoals je ziet zijn de foto’s van dusdanig hoge kwaliteit dat je ze zonder problemen een speciaal plekje in je huis kunt geven door ze bijvoorbeeld op canvas of aluminium af te drukken. Dynamische foto’s zoals je ze met de GoPro kan maken komen namelijk echt tot leven door ze bijvoorbeeld op een geborstelde plaat aluminium te laten drukken.

Burst Modus

Een ander leuk effect krijg je door de Burst Modus van de GoPro te gebruiken. Hiermee kun je zo’n 30 foto’s per seconde laten maken om zo de kleinste details van elk moment vast te leggen in een haarscherpe foto. Dus als je je altijd al afvroeg wat gebeurt als je een ballon laat knappen maar geen geld had om een peperdure hoge snelheidscamera aan te schaffen (zoals de meeste onder ons) dan kun je zelf het antwoord ontdekken met je GoPro:

balon go pro

Dit soort afbeeldingen dienen zich vaak goed voor het maken van imposante achtergronden voor bijvoorbeeld je computer of smartphone!

Matrix effect

Inderdaad, we hebben het hier over het slow motion effect waar de camera om een langzaam bewegend object (vaak subject) heen draait zoals we allemaal kennen van de scene met Neo uit de wereldberoemde film The Matrix. Niet alleen ziet het er imposant uit, met de GoPro software waar we het eerder over hadden kun je zelfs losse afbeeldingen uit de footage halen en converteren naar hoge kwaliteit foto’s. Hiermee wordt het bijvoorbeeld mogelijk om foto’s te gebruiken van verschillende perspectieven van een en dezelfde beweging!