Wearables: het perfecte cadeau voor fashion freaks en tech nerds!

hoiiTechniek en mode, twee werelden die tot voor kort weinig met elkaar te maken leken te hebben. Met de opkomst van wearables is dat verleden tijd. Steeds meer sieraden zijn voorzien van extra functies. Denk daarbij aan ringen waarmee je je telefoon kan opnemen, armbanden die aangeven dat je een sms hebt gekregen en kettingen die je vertellen of je wel genoeg beweegt op een dag. Wearables zijn hot en het perfecte cadeau voor de modebewuste en techniek verslaafde man of vrouw. De drie mooiste wearables op een rij!

Ringly ringen collectie

Het bedrijf Ringly kwam erachter dat Amerikaanse tieners gemiddeld meer dan 7,5 uur per dag aan media consumeren. Dat kan zijn via de televisie, computer of smartphone, maar natuurlijk ook via de tablet of één van de andere interactieve apparaten die doorgaans in en rond het huis slingeren. Voor het voor tieners belangrijkste apparaat – de telefoon – maakten zij daarom een prachtig sieraad. Met de Ringly kan je je telefoon kan bedienen. Super handig, want zo hoef je niet iedere vijf minuten je telefoon uit je zak te halen om te kijken of er iets gebeurt in de groepsapp. De Ringly is op dit moment uitverkocht, maar vanaf begin 2015 weer te verkrijgen. Bestellen kan alvast, dus ook voor kerst is dit het perfect cadeau!

NFC Ring

Ook de NFC Ring is een sieraad dat gekoppeld kan worden aan je telefoon. Als je de ring om hebt kan je je telefoon ermee vergrendelen en ontgrendelen en informatie opslaan en overzetten naar een ander apparaat. Ook kan je met deze ring huisdeuren en andere deuren, die voorzien zijn van een NFC slot, open maken. Handig! De NFC Ring is stoer en zowel geschikt voor mannen als vrouwen.

Thumb track

Toegegeven, de Thumb Track is niet zo mooi. Toch is het misschien wel de handigste wearable van deze lijst. De Thumb Track is een kleine computermuis, waarmee je de meest gebruikte functies van een gewone muis kunt uitvoeren. Een uitkomst voor iedereen die regelmatig lang achter de computer zit. Met de Thumb Track heb je een stuk minder kans op een vervelende muisarm. Hoewel niet erg subtiel, deze ring heeft een futuristisch uiterlijk dat geschikt is voor mannen en vrouwen.

De meeste wearables zijn nog niet in grote aantallen te verkrijgen. Het gaat hier vaak om kleine start ups, die door middel van een crowdfunding project geld binnen halen voor de productie van de sieraden. Een interessante ontwikkeling om te volgen de komende tijd!