Zo werkt Google Glass

Een beetje technologie fanaat heeft zonder twijfel het een en ander meegekregen over de Google Glass. Een van de eerste ‘slimme’ brillen van zoekgigant Google die de manier waarop we omgaan met onze gadgets flink op de proef stelt. We weten ondertussen wel wat Google Glass is, namelijk een ‘slimme’ bril met een display waarmee je allerlei handige dingen kunt doen zoals je agenda bekijken, foto´s en video´s maken en zelfs updates delen met je Facebook vrienden. Maar hoe werkt het nou precies?

Cards

google glass cards

Het display op de Google Glass is zeer klein en alleen jij als gebruiker kunt het zien. Daarom is de manier van presenteren van alle informatie een zeer belangrijk onderdeel van Glass.

Google heeft ervoor gekozen om een zogenaamde ‘Cards Interface’ te gebruiken in de vorm van een tijdlijn. Door met je vinger over het paneeltje aan de poot van de bril te vegen kun je naar links en rechts swipen. Links krijg je alle toekomstige evenementen te zien zoals afspraken uit je agenda, het weer of vertrektijden van je vliegtuig of trein en rechts staan alle evenementen uit het verleden zoals berichten of foto´s. Door met je vinger op het controle paneeltje te tappen krijg je meer informatie over de kaart die je momenteel ziet. Je kunt er bijvoorbeeld voor kiezen om foto’s of video’s te delen met je vrienden of het weerbericht voor volgende week te bekijken.

‘Ok Google’

Iedereen die een nieuwe Android smartphone heeft zal ongetwijfeld een keer ´Ok Google´ hebben gezegd. De spraakbesturing in de nieuwste Android werkt verassend goed en het is daarom ook geen verassing dat het ook in Google Glass zit. Door op de standaard Card hardop ´Ok Google´ te zeggen open je een nieuwe wereld van mogelijkheden. In plaats van eindeloos door alle Cards te swipen met je vinger kun je simpelweg zeggen tegen Google Glass dat je bijvoorbeeld een foto wilt maken, video op wilt nemen, of wilt weten wanneer je volgende afspraak is. Uit ervaringen weten we dat spraakbesturing niet altijd vlekkeloos verloopt, maar met de nieuwste updates gaat het ons verassend goed af. In bijna 90% van de gevallen doet Glass wat je van hem vraagt en ook nog eens zonder lange wachttijden.

Tja, nu nog wachten tot we echte hologrammen kunnen projecteren via ons horloge en dan zijn we wat ons betreft al in de toekomst beland!